Wednesday, February 20

MEMILIKI CINTA HIGH CLASS ?


Assalamualaikum permuka kata .... buat semua sahabat handai ,

CINTA HIGH CLASS

Cinta high class bukan memilik sesiapa tapi cinta high class ini berhak dimiliki oleh KITA SEMUA.
_________________________________________________________________________________
Jangan tunggu esok,lusa meskipun tulat.Hari ini juga kita mesti usahakan diri kita agar dapat mencintai secara high class.Don't forget untuk sesiapa yang sudah mempunyai pasangan,ajak dan bantu si dia agar dapat mencintai secara high class juga.


                                                                           Cinta High Class tu APA?


Cintamu mendaulatkan Allah nombor satu,
Cintamu padaku kerana Allah yang satu,
Cintamu bermujahadah menahan nafsu.

"Ya Allah,aku memohon cinta-Mu dan cinta orang yang mencintai-Mu,dan amalan yang menyampaikan aku kepada cinta-Mu.Ya Allah,jadikanlah cinta-Mu lebih aku cintai dari diriku,keluargaku dan daripada air yang sejuk(ketika panas terik)." (HR Al-Tarmizi).


Wanita dan lelaki saling tertarik antara satu sama lain.Itu perkara biasa dan ianya merupakan fitrah manusia.Malah,ketertarikan yang kuat ini turut dirasai oleh binatang jantan dan betina.Begitulah cara Allah untuk menjamin kehidupan di dunia sentiasa berterusan.

Wanita dan lelaki saling jatuh cinta.Itu juga biasa.Islam menolak sistem yang cuba menghapuskan terus fitrah ini seperti merahibkan diri.Islam menawarkan solusi iaitu pernikahan untuk menyalurkan fitrah semulajadi ini menjadi suatu barakah.....


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

kamu orng yang ke berape entah